Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Dokumentālā filma "Neiespējamais ir iespējams" ("A to B Rollerski")

17.05.2021
 

2021.gada 17.maijā Daugavpils būvniecības tehnikuma grupas 1-15 (apdares darbu tehniķi) izglītojamie, programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros skatījās dokumentālo filmu “Neiespējamais ir iespējams”.

Filma ir stāsts par latviešu sportistu, dēkaini un aizrautīgu piedzīvojumu meklētāju Raimondu Dombrovski, kurš 1988. gadā 90 dienās veica 4200 jūdzes (6759,24 km) garu ceļu, ar rollerslēpēm šķērsojot Ziemeļamerikas kontinentu no Kanādas (Arctic, Inuvik) līdz Meksikai (Baja).

Tas ir iedvesmojošs stāsts par cilvēku, kurš veic ļoti garu un smagu ceļu, lai atrastu sevi un pastāstītu pasaulei par Latviju, kurā pieaug vēlme atjaunot neatkarību. Ceļojuma laikā Dombrovskis satika daudzus interesantus cilvēkus, valodu zaudējušus indiāņus, piedzīvojuma meklētājus.

Šī filma ir stāsts par patriotismu, jo Raimonda sapnis bija piedalīties Olimpiskajās spēlēs zem neatkarīgas Latvijas valsts karoga, jo viņš ticēja, ka Latvija spēs kļūt atkal neatkarīga.

Filmai noslēdzoties izglītojamie kopā ar grupas audzinātāju Olitu Rageli pārrunāja filmas saturu, diskutējot par redzēto.  

Izglītojamo atsauksmes:

“Filma mani aizrāva, bija interesanti uzzināt vēsturiskus faktus un nostiprināt patriotisma sajūtu.”

“Šī filma sniedza ieskatu citu tautu kultūru. Deva atziņu, ka neskatoties uz dažādiem šķēršļiem ir jāspēj saglabāt sava valsts valoda, lai tā turpinātu pastāvēt.”

“Man patika filma, jo tā sniedza ieskatu par to, ka nekas nav neiespējams. Galvenais ir gribasspēks, ticība sev un neatlaidība.”

 

Izsakām pateicību režisoram Arnim Asperam un galvenajam varonim Raimondam Dombrovskim par filmu, kuru bija iespējams noskatīties programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros. Pateicoties šai filmai, jaunieši var pārdomāt savas dzīves vērtības un paņemt savai dzīvei moto: „Neiespējamais ir iespējams”.

 

 

Sagatavoja:

grupas audzinātāja Olita Ragele

profesionālas izglītības skolotāja Sarmīte Meļnikova

« atpakaļ